Våra tjänster:

  • Kvalificerade barn- och ungdomsutredningar
  • LSS utredningar, vuxna, barn- och ungdomar
  • Handledning
  • Övervakade umgängen

  • Kvalificerade kontaktpersoner
  • ADAD utbildningar
  • Konsult


ADAD som hjälp till effektiva BBIC utredningar, med bibehållen hög kvalitet
ADAD är ett intervjusystem som ursprungligen kommer från USA men som av SIS har anpassats till svenska förhållanden. Den lämpar sig för unga mellan 13-21 år. ADAD intervjun är ungdomens egen syn på sitt liv inom nio livsområden. ADAD rekommenderas av socialstyrelsen, SIS och SKL. Kursen är obligatorisk för den som vill använda sig av ADAD.

ADAD som del av utredningen leder till insamlande av mycket information på kort tid, samt är en hjälp för struktur i arbetet. Det finns inga hinder för att kombinera ADAD med BBIC, tvärtom är ADAD intervjun en hjälp i BBIC utredningar. Utredningarna effektiviseras och utredningstiden kan förkortas, till skillnad från vad många tror.
ADAD används inom SIS, HVB-hem, Kriminalvården och Socialtjänsten. I utbildningarna använder vi oss av Socialtjänstens material som SIS tagit fram. Det skiljer dock endast mycket lite mellan SIS ADAD och ADAD för Socialtjänsten, främst är det inskrivningsfrågorna som är skillnaden.

Visst kan man använda ADAD i BBIC utredningar!
Det är både tidsbesparande och ger en heltäckande utredning.
Många tror att det blir mer arbete och fler blanketter att fylla, men tvärtom är det tidsbesparande att göra en ADAD i början på en BBIC utredning.
Vi ägnar en heldag åt att få ihop ADAD och BBIC utredningar.
För att kunna gå denna kurs behöver man ha en godkänd ADAD utbildning.

För er som har svårt att komma igång med ADAD eller har fastnat på något sätt.
Vi har en heldag där vi går igenom svårigheter och tränar skattning.
Stor del av dagen används till just det NI behöver hjälp med.

Handledning är en etablerad form av stöd och utveckling i yrkesrollen för personal som i sin profession har till uppgift att möta och förhålla sig till människor i mer eller mindre utsatta situationer.

Professionell handledning syftar till att höja och bibehålla de handleddas kompetens. Det har enligt forskning visat sig att handledning fungerar som en förebyggande åtgärd för att minska risk för stressbelastning i arbetet. Handledning höjer yrkeskompetensen hos de handledda vilket leder till att kvaliteten på de tjänster som erbjuds inom verksamheter ökar. Professionen stärks och förmågan att möta krävande arbetsuppgifter utan att ta skada utvecklas. De handledda får också verktyg att sätta gränser för sin egen arbetsinsats. Handledaren har ansvar för att både den handleddes och hela gruppens samlade kompetens utvecklas och stärks, samt för att skapa förutsättningar för ett gott samtalsklimat. En uppgift är också att ansvara för handledningsprocessen och för att målet med handledningen uppnås.

Vi erbjuder Individual- och grupphandledning till personal som arbetar inom psykosocialt arbete och som är verksamma inom olika vård- och omsorgsverksamheter, institutionsvård, HVB-hem, barnomsorg och skola, äldreomsorg, socialtjänst mm.

PATRIARK används för bedömning av risk för hedersrelaterat våld och förtryck. Utbildningen ger dig den kunskap som behövs för att riskbedöma och ta fram lämpliga riskhanteringsstrategier när det gäller utsatthet för hedersrelaterat våld och förtryck. PATRIARK är en guide baserad på 15 riskfaktorer. Genomförd utbildning innebär behörighet att använda PATRIARK i dina utredningar eller behandlingsplanering. Utbildningen lämpar sig både till dig inom socialtjänsten som inom behandlingshem och är en två dagars utbildning.

När ni behöver hjälp vid arbetstoppar, sjukdom och vakanser, finns våra konsulter. Vi genomför kvalificerade barn- och ungdomsutredningar, missbruksutredningar, LSS och biståndsutredningar. Barn- och ungdomsutredningar genomförs givetvis i BBIC, om inte ni önskar annat. I ungdomsutredningar använder vi oss utav ADAD intervjuer om så önskas.


Vi har hög kompetens på våra konsulter och de har lång erfarenhet av arbete inom socialtjänsten. Vi tar främst uppdrag i Stockholmsregionen eller närmaste län. Uppdragen skräddarsys tillsammans med er och vi kommer överens om hur det ska se ut. Ibland sitter vi på plats i era lokaler, ofta arbetar vi dock från våra lokaler. Utredningsmöten med klienter sker alltid i era lokaler eller hemma hos klienten. Vi är flexibla och har inga problem att arbeta obekväma arbetstider.


Våra konsuler är inte med vid era gruppmöten och liknande. De har tillgång till egen handledning en gång i månaden, på vår bekostnad.

Familjerådgivning innebär att par, föräldrar och familjer kan få stöd vid olika samlevnadsproblem. Man kan få möjlighet att hitta nya sätt att utvecklas tillsammans och kommunicera på ett bättre sätt.

Samtalen kan också vara till hjälp för de som överväger att separera eller har separerat och har svårigheter i samarbetet kring barnen.

Familjerådgivning kan vara hjälpsamt för att kunna:

  • Lyssna på och tala med varandra på ett bättre sätt
  • Bättre förstå och acceptera sig själv och varandra
  • Finna möjligheter att hantera problem och konflikter
  • Bryta destruktiva mönster

Familjerådgivningen är en verksamhet för samlevnadsproblem och kriser i parrelationer samt för andra familjerelationsproblem mellan vuxna såsom syskon eller föräldrar med vuxna